De små liven har fått lite extra sol på sig de senaste dagarna. De har blivit rikigt vår-vackert!Jag har hittat dom liggande i solen i buren uttsträckta och vilande (Inte svimmande! ;)). Ariel håller jag på att överväga ett klippa eller inte till sommaren...Det kan ju bli ganska varmt med all päls på. Hon blev ju ganska...intressant(?)...när jag klippte henne runt ögorna vid ögoninflemationerna.
Chester har börjat dominera mer i buren. Han ska dricka först, dricker Ariel först jagar han bort henne och dricker själv. Men men så är väll djurvärden?:)
Ska säga grattis i efterskott till marsvinen Melvin&Teodor som fyllde 1 år i måndags! Nu är det bara  drygt 2 månade till gubben Chesters födelsdag! :) När jag hämtade kaninerna oss Ingela (kaninvakten) fick vi hämta dom i kaninstallet.Jag såg både Chesters mamma och hans pappa och nyfödda kaninungar.Har faktiskt aldrig sett kaninungar (mindre än 8 veckor) i verkligheten, men nått år säkert:Dom är jättegulliga! De var små siameser... :)
MVH  - Astrid & Kaninerna
 
Dags för semester då, sportlovet började ju i fredags! Nu blir det tid för att umgås med kaninerna. Just nu är dom och hoppar i hagen och har det skönt. :) Kan nog inte i uppdatera under lovet men det blir uppdateringar efter lovet. :)

Tovor

2/18/2012

1 Comment

 
Har märkt att jag måste köpa mer halm, finns inte  mycket kvar efter dagens stor städning i buren! Dom har också fått gå i sele och blivit ompysslade. I går borstade jag Ariel, GUD vad många tovor i halshåret! Hon hade hoppat i snön,och så måste tovorna ha gömt sig några gånger. ;) Men men, gjort är gjort och nu är tovorna uträda! På sita bilden ser ni snö klumpar som bildar sig på Ariel ofta!
 
NU, har ögoninflemationen slutat. I måndags åkte vi in till veterinären, dom sa att det hade varit en ögoninflemation där men den inte var kvar längre (Hon hade öppnat ögat på morgonen), så vi fick med oss ett recept ifall det skulle hända igen-som vi hoppas att vi inte får användning av-.
Men nu mår tjejen bra igen och lever livet med Chester! :)
Var ute förra helgen(Innan ögat blev dåligt!) och fotade kaninerna och här kommer fotorna. Jag har klippt Ariels huvad och runt ögorna, det vart inte snyggt! Men det har redan börjat komma ny päls där! ;) (OBS! Jag drog ej i kopplet på bilderna!)
 
Den förra ögoninflemationen sluatade efter några dagar. Men nu är den här igen! På Ariels andra öga! Hon knipper till och med med det! Vi har tvättat med saltlösning nu men får se.. :(
Annars mår dom bra. ;)