..Händer det, någonting går fel. Jag hade precis bytt hans toa när jag skulle gå in. När jag var på väg att stänga dörren såg jag Mr. Kanin ställa sig i toa-lådan och välta den! När jag hade kommit ut igen (ca. 5 sekunder senare) kollade han på mig med en : "Jag har inte gjort någonting" blick, och började slicka mig. Smickraren! ;-)
I helgen åker vi till sommarstugan, Chester följer med och på vägen hem hämtar vi Ariel!
Kommer inte kunna uppdatera så mycket, (fins ingen teckning där) men håll ögonen öppna! Sen kommer ju bilderna på Ariel med! :)
 
Picture
Igår kväll fick Chester sova ute, ag märkte det inte förän i morche då jag gick ut med pelletsen till honom. Då hoppade han utanför buren! Jag hade glömt att stänga burens dörr som han hoppar in och ut igenom!
Det var frost också i natt och han hade fått små "is strån" i pälsen, stackaren... Får kontrullera dörren 2 gånger per kväll nu ;)
Ariel växter och växer, hon är 7 veckor gammal nu. Gud var jag längtar efter henne! :D

Chesters bur ser ut såhär, och dörren glömmde jag stänga :/

 
Ska åka snart och köpa en transportbur till Ariel, hade först tänkt att hon och CHester skulle dela men det käns inte så bra. Så var sin transportbur! ;) Det blir nog en atlas transportbur, en ganska enkel modell med öppet tak. :-) Har bestämt när vi ska hämta min lilla tjej nu, en lördag om ca.3 veckor. Ska beställa en sele från www.rabb-it.se en fläck sele kanske skulle passa? :-)
Uppdatering: har köpt en transportbur nu! Vart en atlas 10, med matta och vattenskål på köpet. ;-)
 
Picture
Ja, nu är vinter förrådet på fyllt! Igår köpte vi strö till hans toa och idag kom halmen som vi beställt från Chesters uppfödare. Hö har vi så det räcker som tur är! :D På tal om hö...har märkt att Chester tycker bättre om höet från Gotland än det vi också har köpt från Ingela (hans uppfödare) när vi hämtade honom. Undrar vad det beror på? Han kastar sig på höet från Gotland och det andra lunkar han fram till.
TIPS:Vill bara påminna att det är dags att plocka dom sista rönnbären nu! Plockade mina för ca.4 veckor sen och dom är jättefina! Rekomenderar starkt att plocka några nu på hösten och hänga dom i fönstret, perfekt kanin godis en höst/vinter kväll! :) Chester fick prov smaka några i går och mmmm, det va toppen! ;)

 
Ja, det fixar sig nog med vatten flask grejen. På morgonen idag drack han faktiskt!! Den hade stått i hans bur sen igår kväll (Torsdag) och nu drack han alltså!! Tack för alla tips jag har fått! :)
Picture
Ja, jag måste bara lägga in en bild på min gulliga flicka! Hon är ca. 6 veckor och riktigt söt, hoppas hon och Chester kommer trivas ihop.
I helgen ska jag förhoppningsvis få ny halm till Chester. Tänkte beställa från Skullebo, och då få det på söndag.
 
Så här gör man en rosset: http://kanin.ifokus.se/articles/4d7145b5b9cb46224405a7cc-hur-du-gor-rosetter#bookmarks-1
Ha det bra! //Astrid :)

 
Ja, nu kommer det sig att Chester inte dricker ur skålar! hur gör man då på vintern, när flaskans vatten kommer frysa till is (han är en utekanin) och då kan han ju inte dricka ur den!? *suck* Detta är ett problem..

Har( föruttom det med vatten flaskan) tänkt åka på en keldjurs utställning med Chester snart (ev.) eftersom han inte har någon stamtavla utan härstamningsbevis. Då bedömer man humöret och hur dan han är som ett keldjur (kanin då), ifall han är för mager eller för fett mm.
Men vet inte när det fins någon, har aldrig varit på en förut... :/
Har stängt in Chester för natten nu, hoppas han tycker om sin halva morot (den andra halvan fick han igår ;))
Vore roligt att ha en frigående innekanin... då behöver man inte frysa när man gossar med kaninen på vintern!
He he kan inte låta bli att lägag in en O my GUD bild å Chester.. :)
 
Vad tycker ni? Vart rosseten fin? ;) Förlåt för dåliga bilder, men, det började regna så vi fick gå in! :)
 
Idag har Chester fått springa på väranden eftersom han bara har legat i sin bur hela dagen, så han får komma ut och röra på sig! han har ätit massa äpplen bakom min rygg också, (det är väldigt roligt! Tycker han..;)) och försökt hjälpa till med att ta up en dum rot idag med (fast det var inte lika roligt tyckete han, när stor matte o husse inte ville att man skulle få skutta där!). Vad mer då? Jo, han har börjat sträjka mot sin tunnel..isället för att skutta i den så tar han en omväg.. :)
 
Prov gjorde en rosset till Ariel idag,Chester fick testa den ricktigt snygg blev han! Lilla vart den en ganska enkel moddel, Chester verkade tycka om den. Men han har ju inte en så fluffig man som Ariel kommer ha så den fastnade liksom inte... Hoppas att Ariels hår blir fluffigare än hans, så jag får andvändning av mina rosseter! ;)
Ha en superbra Helg nu! :)
 
Ja, för någon vecka sen började skator anfalla Chester! Dom sitter runt omkring på träden i området, och när man minst anar det så smyger dom sära hans hagen och sen hoppar dom in i hagen! Idag var det hella 7 st (!) i hagen när jag hade varit borta i högst 10 min. !! Fatar inte hur do gör! Men min Chester är inte sämre,Hoppar så klart in i buren där inte skatorna kan komma in i.Sen är det bara att vänta på att matte kommer och räddar mig ,tänker han nog..!
Nu är äntligen fälnings perioden på g att sluta! Har fått kamma honom ganska mycket under den här tiden men det är ju en bra övning tills Ariél kommer. Har ni några namnförslag till henne? Har tänkt på Ruby eller Trudy, vad tycker ni? Annars får hon behålla sit vackera namn...Ariel... :).
Ha en bra Fredag